De la începutul anului 2004, fabrica de ţiglă şi teracotă din Guşteriţa (Sibiu) a devenit un partener pentru TONDACH Gleinstätten AG (Austria) şi s-a integrat 100% ca şi TONDACH România. Acesta este însa doar ultimul pas dintr-o istorie de 110 ani şi primul pas al unei noi dezvoltări. Istoria proprietăţii din Guşteriţa (Sibiu) începe în 1895, când a fost proiectată şi construită fabrica de cărămizi, cu tehnologie bazată pe uscare naturală şi cuptoare de câmp cu combustibil solid. Cinci ani mai târziu, în 1900, se construieşte un cuptor Hoffman pentru arderea cărămizilor şi a ţiglelor, iar activitatea se extinde prin inaugurarea unei secţii de producţie de ţigle solzi.

În aceiaşi perioadă, Gustav Binder ridică o fabrică de cărămizi şi ţiglă în Sibiu, pe strada Ţiglarilor – era anul 1902. La început, aici se produceau cărămizi în format normal şi cu goluri, cărămizi radiale pentru conducte de apă şi ape reziduale, şi ţigle solzi. Din 1935, gama se măreşte cu fabricarea cahlelor de teracotă. Anul 1942 a însemnat şi ridicarea unei noi fabrici la Şura Mare. În 1948, cele două fabrici ale patronului Gustav Binder şi cele două din Guşteriţa constituie Întreprinderea Industrială de Stat Record Sibiu, având ca obiect de activitate producerea de cărămizi şi ţigle. Fabricile se modernizează doi ani mai tarziu, pentru ca în 1957, o dată cu introducerea gazului metan, producţia să se dubleze.

Anii următori au adus o serie de modificări în structura companiei şi chiar a denumirii sale, fără a influenţa obiectul de activitate al acesteia.

Anul 1990 aduce o nouă reorganizare a companiei, care îşi schimbă denumirea.Obiectul de activitate era neschimbat: producerea şi comercializarea de materiale de construcţie: blocuri ceramice, cărămizi eficiente, cărămida plină format normal, ţigla solzi trasă, coama şi accesorii din argilă arsă, cahle de teracotă şi vase ornamentale.

Prin această achiziţie, produsele de la Sibiu sunt recunoscute ca fiind la standarde internationale, ceea ce va duce, fără îndoială, la o evoluţie benefică pentru companie. În acest fel, fabrica din Sibiu a mai scris un rând şi în istoria grupului international căruia tocmai i s-a alăturat.

După achiziţia de către grupul TONDACH, s-a început o complexă reconstrucţie tehnică a fabricii, iar primele succese pot fi remarcate prin produsele din ţiglă de o calitate superioară. Un nou produs, ţigla solzi cu falţuri, este fabricat alături de produsele de până acum. Datorită politicii inovative în ceea ce priveşte produsele, care caracterizează grupul TONDACH, se va produce în viitorul apropriat un nou tip de ţiglă pentru piaţa românească.